Video ja galerii: Pärnu sadam võttis vastu esimese ristluslaeva (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pasunakoori Õnn Tuli Õuele pillihelide saatel sildus täna hommikul kell kaheksa Pärnu kesklinna sadamakai ääres esimene ristluslaev Serenissima.

Hoolimata pilvisest hommikust oli Kesklinna sillale ja vast valminud reisisadama kaile kogunenud sadakond linlast laeva tulekut uudistama ja pildistama.

Serenissima kaptenit, omanikke ja reisijaid tervitas linnavolikogu esimees Andrei Korobeinik, kes ei jätnud rõhutamata, et oodatud külalised saabusid Eesti suvepealinna. Serenissima turistide esindaja võttis Korobeiniku järel sõna ja lubas kindlasti Pärnu tagasi tulla, ehkki pole linnast näinud veel enamat panoraamist, sadamast ja üle puulatvade paistvat Lootsitornist.

Maale tulnud reisijaid valdas üldine lõbusus. Puhkpilliorkestrile plaksutasid laeva pardal isegi reelingu äärde kogunenud valgetes kitlites laevakokad.

Saabunud turiste tervitas orkester dušiga. Jagati meeneid. Turistid pildistasid vastu tulnud eestlasi ja need omakorda väliskülalisi. Keegi avaldas arvamust, et 100 aastat tagasi oleks käteldud ja vesteldud, nüüd ainult jäädvustatakse.

Mõni härra kutsus proua orkestri saatel valsile, kuigi üha tumenevatest pilvedest hakkas vihma tibutama ja pinnas sadamas, millel tantsida, pole kaugeltki parkett.

Sealsamas, kus ootasid bussid, et mereturiste sisemaale sõidutada, olid avatud letid käsitööga kauplejaile. Peamiselt Suurbritanniast pärit turistidele pakuti Eesti graafikat, Kihnu kudumeid ja Maarja-Magdaleena gildis valmistatud käsitööd, ehteid ja tekstiili. Melu kestis sadamakail kella üheksani, kuni bussid laevareisijatega lahkusid.

Serenissima pardal reisib sadakond mereturisti, kellele on planeeritud ekskursioonid Olustvere mõisa, Viljandisse ja Pärnumaale Tamme talu ürdiaeda. Külalistel jääb aega tutvuda Pärnu linnaga ning nautida siinseid kohvikuid ja baare.

Tegemist on valdavalt pensionieas inimestega, kuigi Serenissima reis Läänemerel maksab ligikaudu 5000 eurot.

Ristluslaev lahkub täna õhtul. Külalisi lähevad saatma kohalikud rahvatantsijad.

Serenissima külastab Läänemerel Taani, Poola, Leedu, Läti, Eesti, Rootsi, Soome ja Venemaa sadamat.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles