Piiriäärsed poed ikka mures

Krismar Rosin
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Läti piiri äärsetele maapoodidele mõjub piirikaubandus ja jätkuv õlleaktsiisi tõus muret tekitavalt. Lahjat alkoholi pole mõtet suvelgi suurtes kogustes kauplusesse tellida, sest seda ei suudeta ära müüa.

“Suure jälje on jätnud,” kommenteeris Kabli pagari ja toidupoe perenaine Elve Vahenõmm endiselt tõusvat õlleaktsiisi. Nii Kabli, Treimani, Uulu kui Massiaru poodide esindajad kinnitavad järjest vähenevat õllemüüki. Juulikuisest aktsiisitõusust on veel vara rääkida. Treimani kaupluse omanik Ago Tähiste teatas, et neil on veel vanad hinnad ja mõju selgub pärast inventuuri. Küll aga eeldavad poodnikud, et käive kahaneb meeletult. “Pidev langus on alates piirikaubanduse algusest,” lisas Tähiste.

Massiaru poodi pidav Valdur Sepp ütles, et piirikaubanduse tõttu on käive vähenenud üle poole võrra ja kanget alkoholi ei osteta enam üldse. “25 aasta jooksul oleme vennaga poodi pidades vahel ikka mõelnud poe kinnipanemisele. Piirikaubandus teeb teema jälle aktuaalseks,” nentis ta. Kauplust sulgeda nad veel ei kavatse. “Elu on muutuv,” lisas Sepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles