Jaansonite medalikogu sai täiendust (1)

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult: Leena Kattel (SAK Tartu), Greta Jaanson (Pärnu SK), Kärolyn Mäesaar (Viljandi SK)
Vasakult: Leena Kattel (SAK Tartu), Greta Jaanson (Pärnu SK), Kärolyn Mäesaar (Viljandi SK) Foto: Eesti Sõudeliit / Facebook

Nädalavahetusel Leedus Trakais Baltikumi lahtistel sõudemeistrivõistlustel riputati Pärnu mõlema klubi sõudjatele kaela hulk medaleid.

14. juulil võisteldi 2000meetrisel distantsil, veteranid läbisid poole lühema maa. Päev hiljem sõuti 500 meetrit.

Neidude ühepaadil ei leidunud kummalgi päeval vastast Pärnu sõudeklubi esindajale Greta Jaansonile. Neidude paariskahesel finišeeris mõlemal päeval kolmandana Pärnu sõudeklubi ja Kalevi sõudekeskuse duo Annabel Aron - Grete Alttoa. Noormeeste ühesel naasis Martin Kaljuste (Pärnu SK) pronksi ja hõbedaga.

Naiste paarisaeru kahepaadil jäid maailmatasemel konkurentsis kolmandaks tartlane Kristel Tohu ja Pärnu sõudeklubi sportlane Liisu Mitt. Mõlema sõidu võitsid ootuspäraselt Leedu tipud Ieva Adomavičiūte-Milda Valciukaite, kes Šveitsis Luzernis kolmandal MK-etapil tulid viiendaks.

Noormeeste paarisneljaste arvestuses said Pärnu, Tallinna ja Narva koondpaatkonna koosseisus pärnulane Bertty Nurm (Pärnu SK) ja kalevlane Rain Harjus (SK Kalev) klassikalisel distantsil pronksi ja sprindis hõbeda.

Meeste paarisaeru neljapaatide seas võitis Margus Kodasmast, Andreas Lünekundist, Markus Ritsonist ja Martin Rahuojast koosnev Pärnu sõudeklubi paatkond sprindikulla, pikemal distantsil tulid nad teiseks. Eesti teise, Viljandi, Tartu ja Pärnu kergekaalusõudjatest moodustatud neljapaadi koosseisus tuli mõlemal päeval kolmandaks Ander Koppel Kalevi sõudekeskusest.

Veteransõudjatest tõid Pärnusse medalid Tatjana Jaanson ühesel, tulles mõlemal päeval hõbedaväärilisele kohale, ja Läti-Eesti neljapaadis Pärnu sõudeklubi treener Ingrid Võsu ja Kalevi sõudekeskuse treener Ulvi Lutoškin.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles