Pärnakad esindavad Eestit U23 MMil

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Laius (paremal) ja Johann Poolak.
Marko Laius (paremal) ja Johann Poolak. Foto: Eesti Sõudeliidu erakogu

Täna stardivad Lõuna-Bulgaarias Plovdivis alla 23aastaste maailmameistrivõistlused sõudmises. Eestit sõitis sinna esindama meeste paarisaeru kahepaat. Kui mitmel varasemal aastal on sõudeliit lähetanud tiitlivõistlustele rohkem sõudjaid, täitsid tänavu normi vaid Marko Laius ja Johann Poolak.

Mõlemad Pärnu Kalevi sõudekeskuses treenivad noormehed on sündinud 1997. aastal ja tiitlivõistluste kogemusega. Koos sõuti noorteklassiski ja neil on 2015. aasta juunioride MMilt ette näidata kõrge seitsmes koht.

U23 koondise projektijuht ja treener Roman Lutoškin jääks rahule, kui 21 paadi konkurentsis pääsetaks 12 parema sekka.

"Poiste tase peaks olema B-finaal ja sealt iga koht kõrgemal on puhas boonus. Konkurents on väga tihe ja Laius-Poolak olid ainsad, kes koondisele ettenähtud mudelaja välja sõitsid," märkis Lutoškin sõudeliidu vahendusel.

Eestlased lähevad võistlustulle homme kell 9.45, kui algab nende eelsõit. Kokku neljast eelsõidust liigub iga võitja 12 parema sekka poolfinaali. Ülejäänud jätkavad vahesõitudes. Laiuse ja Poolaku vastased on Leedu, Rootsi, Horvaatia ja Hollandi koondis. Eelsõidu favoriit on MK-etapi kogemusega Horvaatia kooslus Mato Brandt - Luka Baricevic.

Kui Eesti paatkond jääb vahesõitu, vajatakse seal edasipääsuks vähemalt teist kohta. MM kulmineerub pühapäeval finaalidega. Tiitlivõistlustel osaleb 53 riiki 313 paatkonna ja 837 sportlasega.

Mullu detsembris premeeris linn Poolakut ja Laiust kui olümpialootusi 1000 euroga. Tänavu käivitas Eesti Olümpiakomitee noorte saavutusspordi toetussüsteemi, mille raames abistatakse igal aastal 2000 euroga tippatleedi eeldustega noorsportlasi. Ka selle toetuse teenisid U23 MMil võistlevad noormehed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles