Üks maailma suuremaid reisimüügisüsteeme avas ukse Pärnu idufirmale

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksander Ganseni ütlusel on Shipitwise kaudu jalgrattaid ühest riigist teise transporditud.
Aleksander Ganseni ütlusel on Shipitwise kaudu jalgrattaid ühest riigist teise transporditud. Foto: Gertrud Alatare

Läinud nädalal tehti teoks uuenduslikku transporditeenust arendava idufirma Shipitwise üks unistusi: reisimüügi veebiplatvorm Travelport paigaldas oma keskkonda otseühenduse ehk nupu, millega sai Shipitwise’i teenus avalikuks 68 000 reisiagendile. See on pisut üle aasta tagasi nullist alustanud ettevõttele läbimurre.

Firma juhi Aleksander Ganseni teada ei ole ühelgi teisel Eesti ettevõttel praegu mõnd toodet või teenust Travelporti süsteemiga lingitud. "Me oleme regiooni esimene ettevõtte, mis osutus neile huvitavaks ja kasulikuks," ütles ta.

Gansen selgitas, et reisimise tööstusharus tehakse enamik tehinguid rahvusvaheliste müügisüsteemide kaudu. Tema ütlust mööda on maailmas kolm põhilist müügisüsteemi: suurim neist Amadeus, teine on Galileo, mis kuulub Travelportile, kolmas on Sabre. Ganseni jutu järgi käivad praegu läbirääkimised Amadeusi ja Sabrega. "Me eeldame, et selle aasta numbri sees on ühendus kõigi kolmega olemas," avaldas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles