Taimemustriga kangas kõnetab kandjat

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastelastel (vasakult) Kasparil, Lauril ja Rasmusel on lahe vanaema Merike Bakhoff ja maal talus jäävad poistel päevad suvelgi lühikeseks.
Lastelastel (vasakult) Kasparil, Lauril ja Rasmusel on lahe vanaema Merike Bakhoff ja maal talus jäävad poistel päevad suvelgi lühikeseks. Foto: Urmas Luik

Kõikeseletav Google ei tunnista mõistet “taimeprint”, vaid pakub mida iganes alates time of print’ist, aga seda sõna kasutab Vaike talu perenaine käsitöötehnika kohta, mis jätab kangale kauni taimemustri, nagu oleks see trükirulli vahelt välja tulnud.

“Taimeprint” ongi Vaike talu perenaise Merike Bakhoffi tuletis, kuigi võib öelda ka kontaktvärvimine või inglaslikult ecoprint. Aga maakeelne kõlab neist kõige paremini.

Metsadetaguse talu perenaise seljas on kollaka tooniga pluus, millele joonistuvad puude ning põllutaimede lehed ja õied kogu ilus. Lapselapsed kannavad vanaema kätetööd, kes pükse, kes tagi, kes särki, ja on tema ümber kobaras koos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles