Kaameratevahelisel lõigul kihutajate püüdmist võib segada andmekaitse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiilne kiiruskaamera.
Mobiilne kiiruskaamera. Foto: maanteeamet

Andmekaitse inspektsiooni hinnangul võib kiiruskaameratevahelisel lõigul keskmise kiiruse arvutamise kaudu kihutajate avastamine ja karistamine minna vastuollu isikuandmete kaitse seadusega, ehkki täpset lahendust teadmata pole võimalik seda kindlalt öelda.

"Esmapilgul tundub, et keskmist kiirust ei ole võimalik arvestada, töötlemata kõigi teatud teelõiku läbivate autode andmeid. See tähendab, et ei tuvastataks ainult kiiruseületajaid, vaid jälgitaks seaduskuulekate liiklejate liikumist," ütles andmekaitse inspektsioon pressiesindaja Maire Iro.

"Siin tekib juba potentsiaalne risk: selle põhjal võib muutuda võimalikuks autojuhi profileerimine liikluskäitumise põhjal, teatavaks võib saada asukohateave täpsete kellaaegade ja liikumissuunaga, marsruudid ja muu selline. Sel juhul ei pruugi see olla proportsionaalne meede rikkumiste tuvastamiseks. Praegu liiklusseadus sellise lahenduse kasutuselevõttu ei võimalda," märkis Iro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles