Audru koolimaja näeb pärast remonti välja nagu uus

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
”Ümbrus saab uue asfaldi ja vana katet koorides tulid selle alt välja veneaegsed kanalisatsiooniluugid,” seletas Audru vallavanem Siim Suursild remonditava Audru koolimaja ees.
”Ümbrus saab uue asfaldi ja vana katet koorides tulid selle alt välja veneaegsed kanalisatsiooniluugid,” seletas Audru vallavanem Siim Suursild remonditava Audru koolimaja ees. Foto: Gertrud Alatare

Poolteise kuu pärast lõpeb Audru koolimaja remont, sellega kaob majast nagu oma vaim, hiirvaikuses kuuldavalt nagisevad koridoride põrandad, aga kaob ka piinav umbsus, sest hoone saab kauaoodatud ventilatsiooni.

Audru vallakassast võtab koolimaja suurremont ja ümbruse asfaltimine kopsaka summa, 1,3 miljonit eurot, kuid selle raha eest teeb peatöövõtja pealinna firma OÜ Sand Ehitus endast oleneva, et muuta sisemiselt tervikuks eri aegadel ehitatud hoone.

Vanim majaosa valmis Konstantin Pätsi ajal ja õnnistati 8. oktoobril 1939 kui Audru kuueklassiline kool. Järgmine tükk poogiti selle külge Stalini ajal ja kolmas osa valmis Brežnevi ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles