Kablis kujundab maad uudne põlluplaneerija

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OÜ Helgi ja Pojad tegevjuht Mihkel Vainula toetub põlluplaneerijale, mis sentimeetri täpsusega pinda hööveldab.
OÜ Helgi ja Pojad tegevjuht Mihkel Vainula toetub põlluplaneerijale, mis sentimeetri täpsusega pinda hööveldab. Foto: Gertrud Alatare

Tera- ja kaunviljakasvataja OÜ Helgi ja Pojad tegevjuht Mihkel Vainula ei salga, et mõtles põlluplaneerija muretsemisest aastat kümme tagasi, kuid alles sel kevadel toodi tema õue kodumaal veel ainulaadne masin.

"Esimest korda nägin sellist põlluplaneerijat Soomes, aga selle hind oli korralik, sellepärast jõudsin mõtte teostuseni alles nüüd. See on valmistatud Riias," ütleb Vainula, kes on Jakobsoni konkursi vastne põllumajanduslaureaat.

Mitmesaja tonni vilja müügiga osaühing ameeriklaste litsentsi järgi Lätis ehitatud masinasse pandud raha tasa teenib, Vainula oma pead ei vaeva. Talle on oluline, et üle 800hektarisel põllumaal oleks hea töötada ja kasvaks korralik saak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles