Kahepaat jäi U23 MMil poolfinaalikohast kaugele

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Laius (paremal) ja Johann Poolak.
Marko Laius (paremal) ja Johann Poolak. Foto: Eesti Sõudeliidu erakogu

Bulgaarias alla 23aastaste maailmameistrivõistlustel sõudmises on reedel kavas kolmas võistluspäev. Eesti koondise esindajatel Marko Laiusel ja Johann Poolakul poolfinaali jõuda ei õnnestunud.

30kraadises leitsakus ja tuulevaiksetes tingimustes võistlemine on osalejailt nõudnud lisaenergiat ja taktikalist planeerimist. Võistluspaigas viibiva järelkasvukoondiste peatreeneri Roman Lutoškini sõnutsi on sealne kliima kodumaisega võrreldes hoopis teistsugune ja sellega olevat keerulisem toime tulla.

Paarisaeru kahepaadil võistlevad pärnakad Laius ja Poolak jäid neljapäevases eelsõidus poolfinaali ukse taha ja proovisid eesmärki uuesti täita vahesõidus. Kokku peeti neli vahesõitu, millest igast kaks kiiremat pääses edasi. Paraku pärnakail ülesannet täita ei õnnestunud, sest aeg 6.35,64 tähendas alles neljandat kohta.

Poolfinaali kvalifitseerusid Itaalia (6.16,91) ja Uus-Meremaa (6.17,87). Neile järgnes 6.22,20ga Hispaania. Sõidu viimaseks jäi Ukraina 6.36,80ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles