Smuutisse pista puulehti

Karoliine Aus
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätiseasendaja: lõigutud ja külmutatud küps banaan, külmutatud maasikad, kakao.
Jäätiseasendaja: lõigutud ja külmutatud küps banaan, külmutatud maasikad, kakao. Foto: Gertrud Alatare

Suvi on võrratu aeg, mil täiendada oma koduapteeki ja kostitada keha paljude vitamiinidega. Suurim vitamiiniallikas on loodus. Kõige kavalam viis, kuidas keha vajalikud toitained kätte saab, on pista saadused kannmikserisse ja valmistada üks maitsev smuuti ehk mahedik.

Smuuti on värskelt purustatud puu-, köögi- või juurviljadest tehtud jook, millele võib lisada piimatooteidki. Arutasime pärnakas Herdis Elmendiga, kes kuuendat aastat järjest sööb põhiliselt toortoitu, mis imejook see mahedik on.

Kuumutades hakkavad juba umbes 40 kraadi juures toidust ensüümid kaduma. Kuid neid on vaja söögi seedimiseks. Smuutisse on väga kaval pista koostisosi, mida muidu võib-olla ei sööks: petersell, koriander, spinat, lehtsalat, kaalikapealsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles