Lapsed proovisid kätt kaitseväelaste ülesannetes

Karoliine Aus
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastele õpetati, kuidas vaid kivi, noa, riidejupi ja heinahunniku abil lõket sütitada.
Lastele õpetati, kuidas vaid kivi, noa, riidejupi ja heinahunniku abil lõket sütitada. Foto: Gertrud Alatare

Täna lõpeb kodutütarde ja noorkotkaste maakonnalaager Potsepal, kus pannakse proovile aasta jooksul õpitud teadmised. Laagri noorimad on suisa kaheksa-aastased. Kokku võtab osa umbes 200 kodutütart-noorkotkast, peale nende ligemale 30 vabatahtlikku noortejuhti.

Kolmapäeval seati end sisse ise püstitatud spetsiaalsetesse kaitseväelaste telkidesse, mille keskel ahigi olemas. Neljapäeval läksid kauaoodatud põnevad tegevused lahti. Hommik algas vara: kell seitse oli äratus, võimlemine ja hommikusöök. Kuni 13aastased laagrilised jäid Potsepale, kus neile õpetati meeskonnatööd, õngede valmistamist, ellujäämist, varjualuse ehitamist ja muid olulisi oskusi, mis looduses kasuks tulevad.

Vanemad osalised külastasid tol päeval hoopis Kikepera lasketiiru, kuhu neilegi üllatusena tulid neid õpetama Briti kaitseväelased. Laagrilised said tutvuda ja proovida brittide kaitsevarustust. Kõige enam ärevust tekitas siiski lasketiir ise. Noortel avanes võimalus lasta märklauda nii automaadi kui ka püstoliga. “Normaalne, lasud ilusti kobaras koos!” oli enda üle uhke äsja täpsuspüssist lasknud poiss.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles