Jahi- ja kalandusmessil saab vibugi lasta

Krismar Rosin
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jakob Kose püüab kala ja kutsub kõiki maitsvat saaki messile proovima.
Jakob Kose püüab kala ja kutsub kõiki maitsvat saaki messile proovima. Foto: Gertrud Alatare

Järgmise nädala lõpus, 28.–29. juulini toimub Sauga sadamas jahi- ja kalandusmess, kus esitletakse matkamise, merenduse, jahinduse ja kalastuse mitmekülgseid võimalusi ja uudistooteid. Samuti näeb topiseid ja merekaatreid, korraldatakse nii vibulaskmise kui ka laevaehituse õpikoda.

Lapsed saavad savist kalakesi voolida ja külmkapimagneteid teha. “Selline üritus tuleb Eestis esimest korda,” kinnitas peakorraldaja Jakob Kose. Messiga tahetakse tuua kokku kutselised kalurid-jahimehed ja harrastajad. “Eri töötubade ja esinemistega püüame analüüsida kalastamise praegust seisu ja planeerida tulevikku,” lisas ta.

Kose sõnutsi kuuleb üritusel esitlust Pärnu lahe ökoloogilisest seisundist ja tulevikust ning merepäästeüksused räägivad keskkonnasäästlikust ja ohutust liiklemisest. Eesti harrastuskalastajate liit korraldab ümarlaua “Pärnu lahe koha”, kus arutletakse kalaturismi kui Eesti uue turismiharu üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles