Kalev Vilgats: Braavo, Serenissima!

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Madis Sinivee

Keegi, kes jälgis ristluslaevalt Serenissima mahatulevaid turiste ja seisis sillal uudistajate hulgas, imestas, et nii väike laev. Üks mu tuttavatest väitis koguni, et kunagised kalatööstuse baaslaevad Rand-3 ja Rand-4 olnud suuremad. Kas ikka olid? Vist ikka ei olnud.

Serenissima on ristlusturismi esimese vao Pärnu jõele kündnud ja lubanud järgmise aasta augustis tagasigi tulla. Nüüd oleks ülejäänud ristlusreiside korraldajatel aeg tee Pärnu leida. Selleks on vaja aidata nad teeotsale.

Minu meelest peaks linnavõim mereturismi suhtes võtma konkreetse seisukoha. Kõigepealt kasutama AS Pärnu Sadama pakkumist saata koos nendega septembri algul Hamburgi ristlusmessile mõni meie turismiametnik. Selleks on viimane aeg läbi mõelda, mida seal turismifirmade esindajatele näidata. Pärnu peab olema pealetükkivam, et meid turismivaldkonna tihedas konkurentsis kõrvale ei nügitaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles