Kiirendusvõistlus toob Pärnu lennuväljale üle 100 osaleja

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

29. ja 30. juulil tähistatakse Pärnu lennuväljal Baltimaade suurima kiirendusvõistluse Speedest Legends 20 aasta juubelit.

Kahe aastakümne jooksul on Eesti eri paigus nagu Tallinnas Lasnamäe kanalis, Haapsalus Kiltsi lennuväljal, Tartus Raadi lennuväljal ja viimased aastad Pärnu lennuväljal toimunud ligemale poolsada Speedesti-nimelist võistlust.

Juuli viimasel nädalavahetusel kogunevad peale praeguste tegijate Pärnu lennuväljale ala legendid nagu Kaido Krum, Ville Oksanen, Eduard Sangernebo, Ilmars Zausajevs, Jari “Patis” Heinonen, Kalle Mannerkoski.

Just legendidele kuulub Speedest Legendsi tänavune avapäev. Pühapäeval näeb rajal Eesti kiirenduse karikasarja kolmanda etapi osalejaid.

“Mina, kes ma olen juba paljudes kohtades sõitmas käinud, võin ausalt öelda, et Speedest on kõige paremini organiseeritud võistlus Baltikumis. Ma ootan alati seda võistlust. Korraldajad on välisvõistlejate suhtes alati väga vastutulelikud ja abivalmid. Ma soovitan alati teistelgi võistlejatel Speedestil osaleda,“ kitiis lätlane Ilmars Zausajevs enne juubelivõistlust.

Kohale on lubanud tulla vanad kiirendussõitjad, driftijad ja mootorratturid Lätist, Leedust, Soomest ja loomulikult kogu Eesti kiirenduse raudvara.

Kokku näeb kahel päeval Pärnu lennuväljal ligikaudu 100 osalejat.

Mõlemad päevad täituvad rehvisuitsu, kiirete autode ja mootorratastega. Ei puudu lõbusad vahepalad, demonstratsioonesinemised ja mängud publikuga.

Speedest Legends ei koosne ainult kiirendusvõistlusest. “Speedest Legends Alpine Sound Challenge 2017” toob kokku suure helirõhuvõistluse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles