Galerii: soe ilm meelitas randa tuhandeid inimesi (1)

Madis Sinivee
, foto- ja videoreporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Soe ilm meelitas täna randa mitu tuhat inimest. "Õnneks on rannas olnud üpris rahulik. Peamine probleem on endiselt see, et võetakse randa kaasa klaastaarat, kuigi seda teha ei tohi," selgitas Pärnu rannas korda hoidva turvafirma G4S kommunikatsioonijuht Reimo Raja.

Täna päeval nautis Pärnu rannas sooja ilma üle 3000 inimese. Randa tulnud Janek sõnas, et kuna ilmad on viimasel ajal jahedad olnud, proovib ta supelranda tulla tihti. "Käin iga päev jões ja rannas, kui võimalik," täpsustas ta.

Kopenhaagenist pärit Peter tuli plaažile perega. "See on väga ilus linn, hea koht peredele. Täna on meil kolmas päev siin, tulime kokku viieks päevaks. Taanis on sama ilm olnud sellel suvel, nii et oleme harjunud. Vesi on meile küll pisut külm."

Hoolimata sellest, et rannalisi on sel nädalavahetusel olnud palju, on päevad möödunud vetelpäästjatele rahulikult. "Peamine probleem on endiselt see, et võetakse randa kaasa klaastaarat, kuigi seda teha ei tohi," märkis Raja, kelle sõnutsi leiavad nii päästjad kui ka külastajad tihti liiva alt klaasikilde. Klaasikillud tekitavad Raja kinnitusel probleeme mitmes Eesti rannas: selle tõttu sai näiteks Stroomi rannas ühe päeva jooksul neli inimest viga. Pärnu rannas veel õnneks klaasikildudega vigastusi ette tulnud ei ole. "Ühel inimesel oli varbas haav, aga seda, millest see tekkinud oli, ei oska me kindlalt öelda." Raja lisas, et peamiselt on ette tulnud marrastusi.

Nagu klaastaaragi on Raja ütlust mööda keelatud randa loom kaasa võtta. "Kui suure looma omanikud saavad aru, et nad ei tohi koera kaasa võtta, ei taha väikeste koerte omanikud seda mõnikord mõista," nentis kommunikatsioonijuht, lisades, et loom on loom, sõltumata tema suurusest, ja kuna loomad võivad rahvarohketes kohtades käituda ettearvamatult, tuleb nad jätta koju.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles