Merko Estonian Openil lööb kaasa Kaia Kanepi

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi võistleb üle pika aja kodumaa pinnal.
Kaia Kanepi võistleb üle pika aja kodumaa pinnal. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Täna algas Pärnus rahvusvaheline tenniseturniir Merko Estonian Open. Laupäeval lisandus üllatusena põhitabelisse juunis tipptennisesse naasnud eelmine Eesti naiste esireket Kaia Kanepi, kes WTA edetabelis asub 446. kohal.

"Ma ei saanud Prahasse ega Bastadi turniirile peale selleks ajaks, kui mõistlik olnuks ära sõita, aga võistelda tahtsin. Ja siis tuligi selline võimalus," rääkis Kanepi.

Sellist turniiri, kus võistlevad nii Jürgen Zopp kui Kanepi pole Eestis ammu nähtud. Pärnus mängis Kanepi enda mäletamist mööda viimati suisa noorteklassis.

Nii Kanepil kui Zopil, kes eelmisel nädalal võitis Saksamaal Kasselis 25 000 dollari suuruse auhinnafondiga turniiri, on Pärnu turniiril esimene asetus ja nad alustavad mängudega teisipäeval. Merko Estonian Openil on täna võistlustules 12 eestlast, nende seas pärnakad Ilona Poljakova ja Johannes Seeman.

Pühapäeval selgusid Merko Openil kvalifikatsiooniturniirilt põhiturniirile pääsejad. Eestlastest läbis ainsana sõela Eesti viies reket Tuule Tani, kes teises ringis alistas rootslanna Molly Helgessoni 7:5 6:4.

Pärnakatest jõudis kvalifikatsiooni teise vooru Yvonne Pärn, kes avaringis oli üle Poola tennisistist Sonia Grzywoczist 0:6 7:5 6:4, kuid kel lõpuks tuli siiski tunnistada lätlanna Rebeka Margareta Mertena paremust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles