Piltuudis: nali, mis võib kalliks maksma minna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omavolilise liikluskorraldusmärgituse kasutamine Vee ja esplanaadi tänava ristmikul võib lõppeda raske õnnetusega ja tuua autorile trahvi.
Omavolilise liikluskorraldusmärgituse kasutamine Vee ja esplanaadi tänava ristmikul võib lõppeda raske õnnetusega ja tuua autorile trahvi. Foto: Ardi Truija

Nädalavahetusel Pärnus Esplanaadi ja Vee tänava ristmikule kriidiga joonistatud ülekäigurada võib selle autorile kalliks maksma minna, sest tekitab liiklusohtliku olukorra.

Pärnu linnavalitsuse majandusosakonna liikluse peaspetsialisti Toomas Tammela sõnutsi saavad täiskasvanud ilmselt aru, et tegemist on kellegi joonistusega, kuid sebrale võib astuda või rattaga sõita mõni laps, keda ähvardab oht jääda auto rataste alla.

"Niisugune asi pole põrmugi naljakas," ütles Tammela, kelle teatel saab liiklusseaduse ja ehitusseadustiku järgi trahvida sellise tänavakunsti harrastajat kuni 3000 euroga.

Liiklusspetsialisti jutu järgi uhutakse kriidiga joonistatud sebra, mis tänaseks suuresti juba kulunud oli, siiski pesuriga üle.

Tammelale ei meenunud teisi samalaadseid juhtumeid. Küll maaliti hiljuti kuni 30kilomeetrist tunnikiirust lubavale liiklusmärgile juurde üks null. "Ehkki ilmselt kõik saavad aru, et selline liiklusmärk ei ole tõsiselt võetav, on selline tegevus seadusega vastuolus ja karistatav," kinnitas linnaametnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles