Sirje Niitra: Iga suvega parem

Sirje Niitra
, hingelt pärnakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirje Niitra.
Sirje Niitra. Foto: PP

Sellesse lausesse võiks üks suvepärnakas kokku võtta Pärnus suvitamise head küljed, aga veadki, mida annaks kerge vaevaga parandada.

Minu ja mu kaasa suvi algab alati siis, kui töö ja kodused toimetused võimaldavad asjad pakkida ja mõneks ajaks endisse kodulinna sõita. Juba linnapiiril tuleb soe tunne sisse, isegi kui soojakraade parasjagu napib. Kui jalgrattad, milleta me Pärnus tavaliselt ei sõida, auto pealt maha võetud, algabki suvepealinna avastamine. Igal aastal uuesti.

Siinseid jalgrattateid kiidangi esimesena. Kui näiteks Pirital mööda kergliiklusteed sõites on turult ostetud maasikad koju jõudes moosiks rappunud, sest ristmikel tuleb põnts ja põnts kõrgeid kõnniteeservi ületada, on Pärnus üleminekud suuremas osas sujuvaks tehtud. Jalgrattaga pääseb tõesti igal poole nii linna sees kui selle ümbruses. Ja rattateid tuleb siin iga aastaga juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles