14aastane Pärnu neiu tuli naiste seas medalile

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ann Marii Kivikas (vasakul) jooksis rekordi ja teenis pronksi.
Ann Marii Kivikas (vasakul) jooksis rekordi ja teenis pronksi. Foto: Raul Mee

Nädalavahetusel toimusid Tallinnas Kadrioru staadionil Eesti meistrivõistlused kergejõustikus, kus pärnakad võitsid hulga medaleid, neist tähelepanuväärseimad olid Jaak-Heinrich Jagori kuld 400 meetri tõkkejooksus ja Ann Marii Kivikase pronks 200 meetri jooksus.

Uskumatu tulemuse tegi SK Altiuse esindaja Ann Marii Kivikas, kes tuli 200 meetri jooksus pronksile. Alles 14aastane neiu läbis pool staadioniringi isikliku rekordi 25,32ga ja teenis oma esimese medali täiskasvanute hulgas.

"Häid tulemusi oli paljudel, kuid Kivikase pronks on üks vägevamatest: võita eestikatelt täiskasvanute seas medal on omaette saavutus," sõnas noore neiu treener Romet Mihkels. "Eeljooksu läbis ta ajaga 25,51 – sajandik kehvemini kui rekord. Mul tekkis mure, kas ta kahte jooksu ikka kestab, sest tal jäi maikuu vahele ja põhi kõige parem all ei olnud. Aga finaali pidas ta väga hästi vastu: kurvi jooksis ettevaatlikult, et end mitte kinni joosta, ja lõpusirgel oli tal jõudu kõvasti."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles