Pärnumaa võõrustab päästeala tulevikulootusi

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaal Varbla vallas Pärlseljal kogunesid eile, 24. juulil noored ohutuskultuuri huvilised, et veeta meeleolukas, kuid igati kasulik laagrinädal.
Pärnumaal Varbla vallas Pärlseljal kogunesid eile, 24. juulil noored ohutuskultuuri huvilised, et veeta meeleolukas, kuid igati kasulik laagrinädal. Foto: Päästeamet

Pärnumaal Varbla vallas Pärlseljal kogunesid eile, 24. juulil noored ohutuskultuuri huvilised, et veeta meeleolukas, kuid igati kasulik laagrinädal.

Päästeala 16. noortelaager võõrustab seekord 240 last kogu Eestist. Viie päeva vältel näitavad osalejad oma teadmisi ja oskusi, mida aasta jooksul noorteringides õpitud.

Kõik laagritegevused on seotud päästega. Nii saavad lapsed tuld kustutada, suitsu täis ruumist evakueeruda, õppida kasutama esmaseid päästevahendeid veest päästmiseks ja teha tutvust tuletõrjespordiga. Kindlasti ei puudu üldharivad ja eluks vajalikud toimingud: esmaabi andmine, orienteerumine, liiklus- ja elektriohutus, metsas ellujäämine, meeskonnaks kasvamine. Traditsiooniliselt antakse laagris välja nii minipritsumehe kui ka minivetelpäästja tiitel.

Laagri viimasel päeval, 28. juulil avaneb lastel võimalus hinge tõmmata, sest tavakohaselt korraldatakse siis demonstratsioonipäev, mis tähendab, et tehnikat ja tegevusi tulevad osavõtjatele tutvustama päästeameti koostööpartnerid muudest asutustest. Oma näidisesinemistega on seekord väljas peale päästeameti politsei- ja piirivalveamet, Kaitseliit ja külalised Eesti liitlasvägedest.

Päästeala noortelaager on 7–15aastastele, kes osalevad vastavates ringides. Laagrikorraldajad ja -kasvatajad on spetsialistid päästeteenistusest ja koostööpartnerite hulgast ning teevad seda tööd vabatahtlikkuse alusel.

Päästeamet pakub lastele ja noortele päästealast ning aktiivset huvitegevust kooliaasta käigus. Huviringe veavad peamiselt vabatahtlikud päästjad. Noorteringides osalevad lapsed saavad neis oma vaba aega põnevalt veeta ja samal ajal eluks vajalikke tarkusi õppida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles