Kaks isa ehitasid tütardele lastemaja

Laura Vadam
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitajast Erki Martinsoni sõnutsi on tegemist esimese majaga, mis ta vundamendist katuseni ise püsti pani.
Ehitajast Erki Martinsoni sõnutsi on tegemist esimese majaga, mis ta vundamendist katuseni ise püsti pani. Foto: Gertrud Alatare

Kui kaks isa märtsis tütardele liivakasti hakkasid ehitama, ei osanud nad aimatagi, et juulis koduaknast kiigates vaatab vastu hoopiski kolmekorruseline lastemaja.

Raeküla elanikud Erki Martinson ja Pirko Palu on nõod, kellest hiljuti said naabridki. Kuna mõlemal perepeal on tütar, tekkis mõte jõud ühendada ja rajada piigadele ühine mängunurk. Esmalt liivakasti ehitusega alustanud, ent hiljem suursuguse raami püsti pannud isad täitsid projektiga justkui oma unistuse.

“Meile ei ehitatud sellist maja. See on nagu lapsepõlveunistuse realiseerimine,” tunnistas Palu. Martinsoni teatel tuli ehitis välja planeeritust suurem. “Tegime esialgu raamistiku maas valmis. Kui üles tõstsime, saime aru, et maja tuleb liiga kõrge,” nentis Martinson, kelle ämm olevat mehi naljatledes hoiatanud, et ehitis võiks peamajast siiski madalam tulla. Palu sõnutsi on naaber suure töö ära teinud. “Mina andsin materjali, tema oli peamine ehitaja,” rääkis Palu, kes ettevõtlikku Martinsoni aeg-ajalt aitas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles