Barokkmuusika ja Mall Nukke maalid Lihulas

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihula mõisas kõlab täna muusika, enne kontserti saab teha ringkäigu koos kunstnik Mall Nukkega.
Lihula mõisas kõlab täna muusika, enne kontserti saab teha ringkäigu koos kunstnik Mall Nukkega. Foto: Mailiis Ollino

Sarja "Eesti mõisad" tänavusuvine esimene kontsert tuleb täna Lihula mõisas, muusikaelamuse kõrval saab Lihula mõisa külastaja kunstielamuse.

Nimelt on mõisahoones 5. juulist 5. augustini avatud Mall Nukke maalinäitus "Eesti mõisamaastikud". Tegemist on kultusliku kontserdisarja uuendusliku osaga. Tund enne kontserdi algust tehakse näitust tutvustav ringkäik kunstnikuga. Maalimüügiga toetatakse sarja kontsertide viimast toimumispaika ehk Hummuli mõisakooli. Näitust kureerib galerii Haus.

Nukke maalidelt vaatavad vastu habrastes klaaskuulides peegelduvad mõisafassaadid, taustal rahvusvärvides kangaribad. Maalid jutustavad loo ühest etapist Eesti rahva saatuse ja kultuuripärandi kujunemise teel. Väljapanek kõlab kokku nii voogavate vormidega härrastemajas ja mõisapargis kui kauni ja õrna barokkmuusikaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles