Elukaaslase jõhkra peksu ohver palus mehe vanglast vabastada

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

Elukaaslaselt jõhkralt peksa saanud naine ei soovinud, et mees vangi läheks, ja esitas esialgse kohtuotsuse peale kaebuse ringkonnakohtus. Ekspertide sõnutsi on seda laadi lähisuhtevägivalla ohvrite käitumine pigem reegel kui erand.

Ei saa öelda, et peksmine tuli kui välk selgest taevast. 31aastane Risto on olnud vägivaldne kogu elu. Viimase kümne aasta jooksul on ta seisnud kohtu ees vägivallakuritegude, varguse, vägistamise ja röövi eest.

Kohtulahendi järgi lõi Risto mullu oktoobri lõpus kella poole nelja paiku varahommikul Pärnu Suur-Posti tänaval oma elukaaslast korduvalt näkku ja pähe, mille järel kannatanu kukkus selili kõnniteele. Seejärel tagus ta naise pead vastu puidust lippaeda ja veel põlvega pähe. Pärast seda virutas mees ohvrile korduvalt kuklasse ja vähemalt kahel korral põlvega näkku. Pärast seda kui naine Risto käsul põlvitas, lõi mees talle veel jalaga pähe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles