Väärikad valmistuvad üheksandaks kooliaastaks

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Väärikate ülikool valmistub üheksandaks õppeaastaks, mille märksõna on “oskused”. Õpisoovi avaldanute arv küünib juba üle 470 ja uudne on tänavu eksterniõpe.

Tartu ülikooli Pärnu kolledži väärikate ülikooli projektijuht Mari Suurväli märkis, et loengute teemasid planeerides keskendutakse Eesti Vabariigi 100. aastapäevale ja tehakse tagasivaade ajalooliste persoonide tegevusele. Aga tähelepanuta ei jää Eesti kui Euroopa Liidu eesistujariik, kohalikud valimised, haldusreform ega seegi, kuidas olla iga päev toimekas kodanik. Jätkub hõbejuukselise ettevõtja õpikoda.

“Loengud, õpikojad, õppekäigud olid siiani õppekava kompleksne tervik, aga algaval õppeaastal on võimalik ka eksterniõpe. See tähendab, et registreerid ja käid loengutel valikuliselt, kuid kindlasti peaksid lisanduma õpikojad, et täiendada oskusi ja teadmisi kindlast valdkonnast,” selgitas Suurväli mõningaid muutusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles