Merel hulpinud madrats tõi kohale päästjad

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kummimadratsid ja -paadid võivad merevees lastele ohtlikuks saada. Foto on illustreeriv.
Kummimadratsid ja -paadid võivad merevees lastele ohtlikuks saada. Foto on illustreeriv. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Eile kell 16.14 sai häirekeskus teate, et Häädemeeste vallas Treimani külas on merel näha madratsiga inimest. Kohapeal selgus päästjaile, et madrats oli lastel vees käest lahti läinud ja merel hulpima jäänud.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Kristi Kaisi sõnutsi ei ole õhkmadrats kindlasti asi, millega lapsi mererannas vette lubada.

"Õhkmadratsi eesmärk on siiski pakkuda pehmet küljealust puhkamise ajal ja seda kindlal pinnasel. Lubades lapsed madratsiga veekogule, seate nende elu väga suurde ohtu. Selgitage lastele, mis võib juhtuda, kui selliselt käituda," rõhutas Kais.

Kaisi jutu järgi on madratsil lustinud lapsed merel ohtu sattunud igal aastal, sest ootamatult tugevnenud tuul ja suured lained kannavad nad rannast eemale. "Õnneks ei ole juhtunud midagi tõsist. Veekogu ääres perega puhates tuleb väiksematel rannalistel kindlasti silm peal hoida, selle asemel et keskenduda vaid enda päikesevannidele," toonitas pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles