Fotod: Hasselhofi autogramm puhus KITile elu sisse

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KITT
KITT Foto: Jüri Norkroos

Eeloleval nädalavahetusel tähistatakse Pärnu lennuväljal Baltimaade suurema kiirendusvõistluse Speedest juubelit ja paljude autode hulgas stardib seal Eesti oma KITT. Automaatkastiga Pontiac Trans Am GTA 5.0 v8 TPI omanik on Ken Toover, kelle käsutuses on sõiduk olnud viimased seitse aastat.

Sõnapaar "Michael Knight ja KITT" ei jätnud 1980ndatel kedagi külmaks. Kui õrnema soo esindajad unistasid David Hasselhofist, oli iga poisi ja mehe unistuste auto KITT (Knight Industries Two Thousand).

"Alguses ei plaanind ma sellest autost KITTi ehitada, kuid ühel suvel õnnestus pagasiruumi polstrile saada Hasselhofi autogramm ja sealt idee tekkis. Nüüdseks olen autot ehitanud neli aastat. Kõige raskem on olnud osi hankida ja ehitada 1988. aasta välimusega auto ümber 1982. aasta omaks," rääkis Toover. "Autosse on läinud meeletus koguses juhtmeid, et KITT räägiks ja näitaks pilti. Koopiaga veel tegu pole, kuid kes meist poleks sellest autost kunagi unistanud?"
 

KITT
KITT Foto: Jüri Norkroos

Ehhki KITi omanik on Toover, kihutab Speedest Legendsil sellega kolmekordne Eesti meister Kristjan Käbi. Võitlustele on lubanud kohale tulla vanad kiirendussõitjad, driftijad ja mootorratturid Lätist, Leedust, Soomest ja loomulikult kogu Eesti kiirenduse raudvara.

Kahel päeval näeb Pärnu lennuväljal ligikaudu 100 osalejat.

 

KITT
KITT Foto: Jüri Norkroos
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles