Raad ootab Pärnu linna arengukava tegevuskava täiendus- ja parandusettepanekuid

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linna arengukavas kirjas olevad arengueesmärgid ei ole muutunud, ent arengukava tegevuskavasse planeeriti eesmärke toetavaid uusi tegevusi.
Linna arengukavas kirjas olevad arengueesmärgid ei ole muutunud, ent arengukava tegevuskavasse planeeriti eesmärke toetavaid uusi tegevusi. Foto: ARDI TRUIJA / PÄRNU POSTIMEES/

Juuniistungil kiitis Pärnu linnavolikogu heaks ja suunas avalikustamisele "Pärnu linna arengukava aastani 2025" parandatud ja täiendatud versiooni. Täiendusettepanekuid saab kirjalikult esitada 14. augusti kella 17ni. Avalikustamine lõpeb arengukava avaliku aruteluga 16. augustil kell 16.

"Linna arengukava arengueesmärgid ei ole muutunud, ent arengukava tegevuskavasse planeeriti eesmärke toetavaid uusi tegevusi. Näiteks Pärnu rannaalale ligipääsetavuse parandamine, Tammsaare kooli renoveerimine, Pärnu lennujaama tegevustoetus ja palju muud," rääkis Pärnu linnavalitsuse arenguteenistuse juhataja Anneli Lepp.

Peale selle on täpsustatud arengukavas varem kirjas olnud tegevusi, nende maksumust, täitmisaega ja rahastusallikaid. Kuna eesseisvatel aastatel kaasatakse linna arendamiseks jätkuvalt Euroopa Liidu toetusi, vaadati väga tähelepanelikult üle projektide kaasrahastuse osa. "Selle arengukava tegevuskava hinnanguline maksumus aastatel 2018–2021 kokku on ligikaudu 46 miljonit eurot, millest linnaeelarvest on kavandatud rahastada tegevusi ligemale 28 miljoni euro ja lisaallikatest ligikaudu 18 miljoni euro ulatuses," rääkis Lepp. Põhitegevusvaldkondade alusel on plaanitud investeeringutest ressursimahukamad seotud hariduse ja elukeskkonnaga.

Arengukava on avalik 14. augustini 2017 Pärnu linna veebilehel ja linnavalitsuse I korrusel ruumis 103. Täiendusettepanekuid saab kirjalikult esitada sama päeva kella 17ni Pärnu linnavalitsusele aadressil Suur-Sepa 16, 80098 Pärnu või meilitsi linnavalitsus@lv.parnu.ee. "Peale eraisikute ootame ettepanekuid kõigilt organisatsioonidelt, mis tegutsevad Pärnu linna elanike heaolu ja linna arengu huvides," kutsus Lepp üles.

Avalikustamine lõpeb arengukava avaliku aruteluga 16. augustil kell 16 Pärnu keskraamatukogus. Mõttevahetuse käigus on samuti kõigil soovijatel võimalik teha kavva täiendusettepanekuid. Arengukava muudatused kinnitatakse volikogu septembriistungil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles