Juhtkiri: Parkimisest ja liiklusest (1)

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Tänane Pärnu Postimees pöörab tähelepanu valesti parkijatele, kes takistavad päästeautode juurdepääsu või häirivad ühissõidukeid. Millegipärast on autodega liiklejatele jäänud mulje, et suvepealinnas võib oma neljarattalise sõbra parkida kuidas ja kuhu tahes.

Ilmselt lausanarhiat veel täheldada ei saa, aga probleem on olemas. Ometi on Pärnu linn, kus suvel jõuab igale poole jalgrattaga, jalgsi või ühistranspordiga. Auto pole enam sotsiaalse staatuse sümbol, et see peaks kõikjal kaasas olema.

Politseil on õigus valesti parkijaid trahvida, aga küsitav on selle mõju. Õigupoolest me ei teagi, kui suure osa valesti parkijatest moodustavad ülbikud, keda trahvgi ei loksuta. Ja kui palju leidub neid inimesi, kes ei saa Pärnu liikluskorraldusest tõesti aru.

Parkimisprobleemide üks põhjusi on suurenev autovool.

Auto pole enam sotsiaalse staatuse sümbol, et see peaks kõikjal kaasas olema.

Läinud laupäeval võis bussiootaja Tallinna maanteel veidi üle keskpäeva jälgida tükk aega pilti, kuidas Tallinna poolt pressis katkematu autorivi Kesklinna sillale. Kas tõesti neil kõigil oli vaja tingimata sõita läbi kesklinna?

Taas jõuame uue silla vajaduse juurde, kuigi paistab, et seda ei kiputa enam isegi valimiseelsetesse lubadustesse kirjutama. Ehk suudaks veel üks sild suunata autod kesklinnast eemale ja leevendada seega olukorda parkimisel?

Kahju, et parkijad ei näe sageli oma auto iluvõrest kaugemale ja tekitavad probleeme ühistranspordile. Näiteks nihutati Ilvese peatus Rohelisele tänavale, sest enne parempööret oli bussijuhil raske hinnata, kas ta saab peatusse sõita parkijate ja talvel ette lükatud lumevalli tõttu.

Selge, et politseid ei jätku ainult valesti parkijaid kantseldama. Äkki oleks rohkem abi ühiskondlikust häbipostist sotsiaalmeedias “Märgatud24 Pärnus” stiilis? Kui ilmselgelt parkimisreegleid rikkuva autojuhi peale näpuga näidatakse, ehk hakkab pikapeale häbi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles