USA asepresidendi visiidi ajal tõhustab politsei piirialade kontrolli

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika Ühendriikide asepresidendi visiidi pärast kontrollib politsei tänasest esmaspäevani harilikust rohkem inimesi, sõidukeid ja nende dokumente ka Eesti-Läti piiri ääres.
Ameerika Ühendriikide asepresidendi visiidi pärast kontrollib politsei tänasest esmaspäevani harilikust rohkem inimesi, sõidukeid ja nende dokumente ka Eesti-Läti piiri ääres. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Ameerika Ühendriikide asepresidendi visiidi pärast kontrollib politsei tänasest esmaspäevani harilikust rohkem inimesi, sõidukeid ja nende dokumente.

Patrullid kontrollivad tavapärasest enam Eesti-Läti piiri äärsetes maakondades liikuvaid inimesi ja sõidukeid.

"Tihedama kontrolli eesmärk on tagada suurem turvalisus visiidi ajal ja takistada nende inimeste liikumine, kelle reisi eesmärk on kahtlane või kes võivad kujutada ohtu avalikule korrale ja ülejäänud inimestele. Pöörame tähelepanu sellele, et reisijate valduses ei oleks ohtlikke ega keelatud esemeid," selgitas Põhja prefektuuri operatiivjuht Ivo Utsar.

Inimestel, kes liiguvad neil päevil piiriäärsetes maakondades, tuleb kaasas kanda kehtivat isikut tõendavat dokumenti. Mootorsõidukijuhtidelt oodatakse vastava masina dokumentide olemasolu.

Visiidi ajal kontrollitakse tavalisest rohkem nii Tallinna sadama kui lennujaama kaudu Eestisse saabujaid, nii et reisijatel tuleks olla valmis lisakontrolliks ja varuda selleks harilikust veidi enam aega.

Utsari teatel võivad politseinikud Euroopa Liidu liikmesriikidest saabujate reisidokumente pisteliselt kontrollida. "Seega on tarvilik, et igaühel on käepärast kehtiv reisidokument: pass või ID-kaart," ütles Utsar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles