Video: täna ilmus Eesti indie-popbändi Steps To Synapse debüütalbum "The One"

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti indie-popi maastiku tõusev täht Steps To Synapse andis plaadifirmas Playground Music Estonia välja oma esimese täispika stuudioalbumi "The One".
Eesti indie-popi maastiku tõusev täht Steps To Synapse andis plaadifirmas Playground Music Estonia välja oma esimese täispika stuudioalbumi "The One". Foto: Alina Birjuk

Eesti indie-popi maastiku tõusev täht Steps To Synapse andis plaadifirmas Playground Music Estonia välja oma esimese täispika stuudioalbumi "The One".

Tähtsal päeval viibib ja tähistab Steps To Synapse oma plaadi ilmumist aga hoopis Hiinas. Võttes osa Chengdu Youth Music Festivalist, kus annab kaks kontserti. Välisreisilt kodumaale naasnud, suundub bänd plaadiesitluskontsertidele. Steps To Synapse`it näeb oma lugusid esitamas 12. augustil Tallinnas kultuuriklubis Kelm ja 19. augustil Pärnus Kultuuriklubis Tempel.

Pärnu juurtega koosseis on tegutsenud neli aastat ja selle aja jooksul on nad avanud oma diskograafia EPga Desires (2015) ja välja andnud viis singlit. Kõige värskem neist on vastselt albumilt koos nostalgiast tulvil muusikavideoga "New Limit".

Koostöös tunnustatud muusiku ja produtsendi Erko Niiduga salvestatud album "The One" annab autentselt edasi bändi uue epohhi essentsi: midagi, mis loominguliselt aina küpseb.

Steps To Synapse´i albumi "The one" kaas.
Steps To Synapse´i albumi "The one" kaas. Foto: Album Cover

Steps To Synapse`i laulja ja kitarrist Ivo Leesar avaldab, mida uus plaat talle tähendab. "Kuna tegemist on meie esimese täispika albumiga, oleme "The One`i" pannud absoluutselt kõik, mis praegu meie võimuses," kinnitab ta. "See on Steps To Synapse`i olemus, suund ja attitude. Plaadi nimi reedab selle sisu: selle õige otsimine ja kõik, mis teel juhtuda võib. Nii mõttelt kui saundilt hell ja intiimne, teisalt kirglikult agressiivne. Me kõik mõtleme sellele ideaalsele ühele, olgu ta juba tulnud, läinud või jääbki tulemata."

Bändi kitarrist Siim Siimer jätkab: "Esimese singli "Bad Habits" ja debüüt-EP "Desires" puhul oli tunda rohkem tagasihoidlikkust ja domineerisid rahulikumad kõlapildid. Uus materjal on tulvil funky`mat feeling`ut, rohkem gruuvi ja rokilikumat maneeri. Need on märksõnad, mis panid meie viie muusikalise tunnetuse ühele plaadile."

Bändi teine vokalist Lisann lisab: "Pean väga lugu ausast ja läbimõeldud lüürikast ning see on ka midagi, mida püüame oma muusikas edasi anda."

"Meie esimene kauamängiv annab aimu sellest, kes me oleme. Meil on liblikad kõhus, sest me ei tea, mis edasi saab," sõnab bändi bassist Karl Birnbaum.

Plaadi väljaandmisega seoses on peale Erko Niidu lisandunud bändile palju uusi partnereid. Albumi värskeim

singel "New Limit" on kirjutatud koostöös Karl Kevadega (The Boondocks). Lood "Celebrate" ja "Take Me Home" on salvestatud hinnatud produtsendi Charlie Chastainiga.

Steps To Synapse`i täispikk album "The One" on plaadifirmal Playground Music Estonia esimene Eestis.

Tänasest, 28. juulist on "The One" kättesaadav suurtes digiplatvormides nagu Spotify, iTunes ja Deezer. Füüsilisel kujul jõuab plaat poelettidele augusti alguses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles