Suvikõrvits passib nii burgeri vahele kui magustoidu sisse

Karoliine Aus
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rullkõrvitsast saab teha šokolaadikooki, burgerikotletti ja hoidiseid.
Rullkõrvitsast saab teha šokolaadikooki, burgerikotletti ja hoidiseid. Foto: Ragne Värk, www.kokkama.ee

Suvi on imeline aeg, mil toit jõuab lauale otse koduaiast. Tasapisi valmivad ülejäänud köögiviljade seas suvikõrvitsadki. See üldnimetus hõlmab mitut liiki: rullkõrvitsat ehk kabatšokki, taldrikkõrvitsat ehk patissoni ja spagetikõrvitsat. Levinuim on neist esimene.

“See köögivili on minu arvates imeline!” tunnustab toidublogija Ragne Värk. Kabatšokil ei ole tugevat iseäralikku maitset, seepärast saab seda tema kogemuse põhjal kasutada nii soolastes kui magusroogades. Seda annab peita moosi või kotlettide sisse, valmistada suvikõrvitsast ahju- või pastarooga, küpsetada kooki või meisterdada krõpse.

Suvikõrvitsate väärtus on palju kiudaineid ja C-vitamiini. Need vajavad sooja säilitustemperatuuri, külmkapi asemel tuleks eelistada köögikapipealset. Samuti ei tasu neid panna kokku üliküpsete puu- ega köögiviljadega, sest see kiirendaks suvikõrvitsa närtsimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles