Lihula kohvikud pidasid vastu isegi 600 külastajale

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keemu sadamas panid kohalikud üles Heinakohviku.
Keemu sadamas panid kohalikud üles Heinakohviku. Foto: Kristina Kukk

Lääneranna valla keskuses Lihulas avas ukse 13 ühepäevakohvikut, millest populaarsemates käis hinnanguliselt 600 külalist. Seitse kohvikut oli avatud linnast väljas, neist menukaimaks osutus Vanaema Juures oma pannkookide ja mustikakisselliga.

Lihula vallavalitsuse info- ja arenguspetsialist, kohvikute päeva koordinaator Kristina Kukk rääkis, et tema käis läbi ja pildistas kõiki 20 kohvikut. Külastajaid oli läinudsuvise esimese katsetusega võrreldes rohkem nagu osalevaid ühepäevakohvikuidki. Kõrva jäi võõrkeelne jutt, enamasti soome-, rootsi-, saksa- ja ingliskeelne.

Lihula linnas saatis menu Pärna kohvikut, mille juurde sai sõita uunikumtuletõrjeautoga. Huvilisi kogunes nii palju, et vana auto kapoti all oli vaja keema läinud vett jahutada. Pärna kohviku pere aruande järgi kulus neil hea ja parema valmistamiseks näiteks 20 liitrit vahukoort, kolm kilo toorjuustu, 90 kanamuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles