Huvi elektriautode vastu näib pea olematu (1)

Laura Vadam
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti maanteeameti andmetel sõidab Pärnumaa tänavatel ja teedel 50 elektriautot.
Eesti maanteeameti andmetel sõidab Pärnumaa tänavatel ja teedel 50 elektriautot. Foto: Ants Liigus

Prantsusmaa ja Suurbritannia otsus keelustada 2040. aastast bensiini- ja diiselsõidukite müük on pakkunud kõneainet eestlastelegi. Olgugi et meie saasteprobleemid ei küündi suurlinnade tasemele ja puudub oma autotööstus, puudutab teema kõiki Euroopa Liidu riike, kes liiguvad vähemsaastava transpordi arendamise suunas.

Pärnu Postimees uuris linna autoesindustest, kui suur huvi on suvepealinlastel keskkonnasäästlike elektriautode vastu ja millisena näevad nad autotööstuse tulevikku.

Møller Auto Pärnu teeninduse juhataja Raido Lembitu andmetel on huvi elektriautode vastu pea olematu. “Auto kõrge soetushind, piiratud sõiduulatus ja inimeste harjumused mängivad sõiduki hankimisel suurt rolli,” selgitas Lembit. “Peale selle hirm akude laadimise toimingu ees: kas saab hakkama, kus tuleb laadida.” Juhataja kinnitusel valib pärnakas auto ratsionaalsuse printsiibil ehk ostab proovitud ja usaldusväärse masina, sageli lähtudes kaasinimeste soovitustest. Esinduses pakutavate elektri-Volkswagenite hinnad algavad 27 000 eurost, hübriidautodel 39 000 eurost.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles