Juhtkiri: Sahisevad teleriekraanid

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänasest läheb paljudes kodudes teleris eest ära Kanal 2 ja TV3 pilt. Sahisevat ekraani võib jätkuda nädalapäevadeks või kauemakski, sest kõik sõltub operaatorfirmade võimekusest järsult suurenenud nõudlust telepildi järele rahuldada.

Tasuta asju pole maailmas palju või tuleb nende eest kuidagimoodi ikkagi maksta.

Eesti Meedia juhatuse esimees Sven Nuutmann ütles keerutamata välja, et olukord, kus meediaagentuuride tegevuse tõttu on telereklaami hinnad ebamõistlikult madalad, pole jätkusuutlik. Ainus variant säilitada kohalikul omatoodangul põhinevat programmi on kanali toimimist optimeerida.

Sama meelt oli TV3 juht Priit Leito: programmikulud kasvavad pidevalt ja kuskilt tuleb leida kokkuhoiukohti.

Ilmselt ei jää Kanal 2 ja TV3 saatjakohad vabalevis tühjaks.

Vabalevis TV3 ja Kanal 2 edastanud Levira ASist imestati isegi, et telekanalitel vabalevist lahkumise otsuse vastuvõtmine nii palju aega võttis. Ent Leviragi tunnistas, et hinnaalanduste puhul kehtib piir.

Eri andmetel vaatab vaid õhu kaudu levivat tasuta telepilti 10–12 protsenti Eesti televaatajatest, mis leibkondadeks arvestatuna tähendab siiski tuhandeid.

Operaatorfirmasid, mille pakutava vahel valida, on mitu: Starman, Telia ja Viasat. Kohe kõige madalama hinna peale tormates varitseb oht end valusasti ära lüüa, sestap tasub uurida, milliseks muutub teenuste hind pärast “mesinädalate” möödumist.

Pärnu Postimehe lugejatele ei paista Kanal 2 ja TV3 lahkumine vabalevist eriti muret valmistavat. Ligemale viiendik oli läinudnädalase küsitluse järgi valmis isegi kahest kanalist loobuma.

Vabalevisse jääb endiselt üksjagu telekanaleid: ETV, ETV2, ETV+, Tallinna TV ja France 24. Vaatame, milliseks kujuneb vabalevis püsimise hind rahvusringhäälingule. Ilmselt ei jää Kanal 2 ega TV3 saatjakohad vabalevis tühjaks. Küll juba üritajaid leidub. Kui mitte siit, siis mujalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles