Tahkuranna mälestuspark vajab presidendi väärilist panust

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigi ühe tähtsama ausambani viib rohtunud rada, mis Tahkuranna vallavanema Karel Tölbi jutu järgi on plaanis katta graniitkivplaatidega.
Riigi ühe tähtsama ausambani viib rohtunud rada, mis Tahkuranna vallavanema Karel Tölbi jutu järgi on plaanis katta graniitkivplaatidega. Foto: Urmas Luik

Tahkuranna vallamajas seisab kaustas meie esimese presidendi sünnikoha uuendamise hiljuti valminud projekt, aga sellega pole midagi peale hakata, kuni omavalitsus leiab rahapaja, millega ettevõtmine mõttest teoks teha. Et riigile olulistel tähtpäevadel ei lirtsuks osalejate jalgade all vesi.

“Kõige olulisem asi, mis siin tuleb teha, on ligipääs, et ausambani saaks kuiva jalaga. Selleks on vaja 25 000 kuni 30 000 eurot,” ütleb Tahkuranna vallavanem Karel Tölp, viidates poolesaja meetri pikkusele rohtunud teele, mis viib Konstantin Pätsi kui Eesti Vabariigi ühe rajaja mälestusmärgini.

Need, kes rahvakeeles Pätsi platsil olnud presidendi sünniaastapäeval, 23. veebruaril, teavad, kui keeruline on seal vesisel talvel leida seismise kohta. Aga just siit algab samal kuupäeval omariikluse väljakuulutamise üritus, mis tipneb Pärnus koostatud ajaloolise manifesti ettelugemisega. Parem ei ole siin olla vihmasel suvel, mil 20. augustil tähistatakse taasiseseisvumispäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles