Talu uus õunasiirupine algus

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piesta Kuusikaru talu hakati taastama 2014. aastal. Talu uus koduhoone asub mõisamaa kunagisel karjamaal.
Piesta Kuusikaru talu hakati taastama 2014. aastal. Talu uus koduhoone asub mõisamaa kunagisel karjamaal. Foto: Urmas Luik

“Õunalõhn ja tähesära, lapsepõlvemälestused ja tulevikunägemus, pealehakkamine ja pühendumine, head maitsed ja positiivsed mõtted – ehtne Eesti elu Vändra metsas Pärnumaal”– nende ridadega tutvustavad Tallinnast Vändra metsa kolinud Külli Eller ja tema abikaasa Hardi Nigulas oma elu Nigulase esivanemate ajaloolises Piesta Kuusikaru talus.

Nigulase vaarvanemad ostsid Piesta Kuusikaru talu mõisalt 1868. aastal. Eller ja Nigulas hakkasid 2014. aastal kodu taastama sooviga rajada nüüdisaegne ja jätkusuutlikult majandav talu. “Pikalt tiksus kuklas mõte uuesti alustada. Nüüd tunneme Külliga mõlemad, et tegime õige valiku pealinnast Vändra metsade vahele kolides, et esivanemate talukoht ellu äratada,” jutustas taluperemees.

Taluelu kestlikkuse tagamiseks valmistab pererahvas põnevaid mahlatooteid. “Vaaritame Eesti maheõuntest õunamahla, vürtsikat õunajooki, mündiga kokteilisiirupit, õunaäädikat ja õuna-stroop’i (meelaadse konsistentsiga õunasiirup, toim),” loetles perenaine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles