Tasuta spordireis pani pea 80 lapsel silmad särama

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehkki Pärnu poisid pelgasid enne mängu tugevat Peruu tiimi, said nad Lõuna-Ameerika eakaaslastega kiiresti sõpradeks.
Ehkki Pärnu poisid pelgasid enne mängu tugevat Peruu tiimi, said nad Lõuna-Ameerika eakaaslastega kiiresti sõpradeks. Foto: Erakogu

Mõni päev tagasi naasis 74 noort jalgpallurit ühes kuue lapsevanema ja treeneritega Taanist Hjørringist, kus neil avanes võimalus nuusutada 1100 tiimi osavõtul toimunud suurturniiri õhku.

Oma õpilastega Taanis käinud Pärnu jalgpalliklubi treener Heigo Nigula on veendunud, et enamikule lastest jäänuks reis vaid unistuseks, kui nende vanemad pidanuks selle ise kinni maksma. “Umbes 80 protsenti minu tiimi laste vanematest oleks tõstnud käed üles ja öelnud, et ei saa,” arvas Nigula. “Isegi kui vanemad teaksid aasta ette, ei suudaks paljud sellist summat koguda.”

Kuuepäevane turniir ja umbes 80 inimese lennupiletid maksid pea 30 500 eurot. Lapsevanemad pidid andma oma võsukestele kaasa üksnes taskuraha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles