Ringi tänava elanik võitles kojupääsu nimel

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikluskorraldaja öelnud Ringi tänava elanikule, et koju pääsemiseks tuleb tal küsida luba linnavalitsusest.
Liikluskorraldaja öelnud Ringi tänava elanikule, et koju pääsemiseks tuleb tal küsida luba linnavalitsusest. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

"Ma ei saa koju," kurtis Pärnu Ringi tänava elanik Heiki Freiberg telefonikõnes toimetusele.

Mere puiestee ja Ringi tänava ristis on nagu paljudel teistel ranna rajooni ristmikel sissesõitu keelav märk ja teetõke, nende kõrval reguleerivad liiklust tantsumuusikapidu Weekend Festival Baltic teenindava Meeskonna turvaettevõtte neoonvestis töötajad.

Kui Freiberg soovis ennelõunal kümne aegu koju minna, tuli tal reguleerija korduvat keelamist eirates jõuga läbi murda. "Ütlen ausalt: halb oli keelumärgi alt läbi sõita küll," nentis Freiberg, lisades, et tal polnud muud valikut: lapselapsed olid üksi kodus.

Liikluskorraldaja öelnud Ringi tänava elanikule, et koju pääsemiseks tuleb tal küsida luba linnavalitsusest. Helistanud rae liiklusspetsialistile Toomas Tammelale, sai Freiberg teada, et loa peaksid väljastama siiski suurürituse korraldajad.

Ta saab koju! Uba on selles, et ta peab minema tiiruga. Gunnar Viese

Liiklusspetsialisti sõnutsi on Freibergi mure tingitud mingisugusest segadusest. "Elanikud peavad koju saama," kinnitas Tammela, kes võttis pärast ärritunud pärnaka telefonikõnet ühendust ürituse korraldajatega. 

Tammela sõnutsi selgitas festivali korraldustiimi liige talle, et pärnakad, kelle kodutänaval suleti ürituse ajaks autoliiklus, pidid saama nende käest teesulust möödapääsemise loa. Freiberg nentis, et tema pole luba saanud.

"Soovitasin (Freibergil, L. H.) varuda väga pikka meelt," lausus Tammela. "Eelmistel aastatelgi on olnud samasuguseid probleeme, aga enamasti on need leidnud kiire lahenduse."

Tõsi, täna kella 13 aegu, kui Pärnu Postimehe fotograaf koju suundunud Freibergi auto kõrvalistmel pilte klõpsis, enam möödapääsuluba ei küsitud.

"Kas koju saab?" küsis autoakna alla lasknud linlane sõiduki ette astunud sauaga noormehelt.

"Ikka saab!" lubas liiklusreguleerija ja astus eest.

Festivali pressiesindaja Gunnar Viese ütles, et Ringi tänava elanikul pole luba vajagi. "Liiklusmärgid ja reguleerijad on selleks, et tänavad oleksid ühesuunalised," selgitas ta. 

"Ta saab koju!" kinnitas Viese. "Uba on selles, et ta peab minema tiiruga. Meeskond on korraldanud liikluse niimoodi, et on teinud osa tänavaid ühesuunaliseks. Ühes otsas on "telliskivi", aga teises pole."

Freibergi jutu järgi on Mere puiestee ja Ringi tänava ristmik, kus teda ei tahetud hommikul mööda lubada, praegu ainus tee koju. Ta jõudis tõdemusele, et ehk oli hommikul tegemist liikluskorraldaja eksimusega. 

Ranna rajooni elanik väitis, et eelmistel aastatel pole tal seoses Weekend Festivaliga tekkinud ainsatki probleemi. Ehkki ta elab festivalialale päris lähedal, pole müra ega lärmgi kunagi tema koju kostnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles