Poiste neljapaat murdis poolfinaali

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poiste neljapaat.
Poiste neljapaat. Foto: Eesti Sõudeliit

Leedus Trakais peagi kulminatsioonini jõudvatel noorte sõudmise maailmameistrivõistlustel tulevad reedel starti kõik Eesti paatkonnad, kahes neist pingutavad pärnakad. Esmalt üllatas positiivselt poolfinaali kvalifitseerunud poiste paarisaerunelik.

Hommikuses programmis olid viimased vahesõidud, kus sõitsid Eesti noormehedki. Kuna eelsõidust otse 12 parema sekka ei mahutud, sai määravaks teine vahesõit, kus konkureeriti Poola, USA, Venemaa, Austria ja Norraga.

Narvalane Mihhail Kuštein, Pärnu Kalevi sõudekeskuse kasvandik Rain Harjus, tallinlane Kristjan Lindsalu ja Pärnu sõudeklubi sportlane Bertty Nurm alustasid nagu eelsõiduski veidi rahulikumalt, ent korrigeerisid siis poolel distantsil positsiooni, tõustes viiendalt kohalt teiseks. Sõidu võitis ajaga 6.05,22 Poola nelik, järgnesid Eesti (6.06,86) ja viimase poolfinalistina USA (6.09,2). C-finaaliga pidid leppima Venemaa (6.10,41), Austria (6.11,06) ja Norra (6.17,51).

Noortekoondiste tööd koordineeriva treeneri Roman Lutoškini hinnangul tegid Eesti noormehed võimsa sõidu ja üllatasid positiivselt.

"Sarnaselt eelsõiduga oli stardikiirendus veidi krobeline, kuid poole distantsi läbimise järel said nad tugeva hoo sisse. Olime valmis, et Venemaa on tugevam konkurent ja lõpus võib minna raskemaks. Nüüd oleme võistluste eel seatud eesmärgi juba täitnud, sest jõudsime poolfinaali," jäi Lutoškin rahule.

Poolfinaalid on kavas laupäeval, 5. augustil kell 11.58 ja 12.05.

Täna on võistlustules ühepaadil sõudev pärnulanna Greta Jaanson, kes võistleb veerandfinaalis, kus otsustatakse poolfinalistid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles