Bussijuht Peet Tölp – usin nagu sipelgas

Laura Vadam
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peet Tölp on tugevate Pärnumaa juurtega mees, kes on sõitnud nii Eesti kui välismaa teedel ligemale 50 aastat, läbides miljoneid kilomeetreid.
Peet Tölp on tugevate Pärnumaa juurtega mees, kes on sõitnud nii Eesti kui välismaa teedel ligemale 50 aastat, läbides miljoneid kilomeetreid. Foto: Gertrud Alatare

Kui armastus oma ameti vastu on niivõrd suur, ei ole inimene mitte kunagi liiga vana, et varahommikul voodist tõusta ja tööle sammuda. 73aastane bussijuht Peet Tölp on rooli keeranud 1967. aastast. Tänavu novembris täitub härral 50 aastat tööstaaži, mis kõlab uskumatu, kuid inspireerivana.

Mis on peidus niivõrd töökas ja nooruslikus härras ja kuidas kasvas temast abivalmis ja väsimatu inimene, küsisin bussijuhilt ühel juuli teisipäeval, kui härraga linnapargis päikest püüdsime ja ta tassikese musta kohvi kõrval vanu aegu meenutas.

Te olete Pärnumaal sündinud ja siin üles kasvanud. Kuidas teie lapsepõlv möödus?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles