Noortel kulub festivalilõbule mitusada eurot

Laura Vadam
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Madis Sinivee

Eesti ja eelkõige Pärnu tantsumuusikaarmastajad on õnnega koos: ei pea muretsema majutuse ega märkimisväärsete transpordikulude pärast, vahemaad on lühikesed, ehk pakub sõber Pärnus öömaja. Kui palju raha kulutavad aga lõunanaabrid ja mujalt saabunud huvilised, kes sadade kilomeetrite kauguselt suvepealinna on sõitnud, uuris Pärnu Postimees väliskülalistelt.

Festivalitelkla puude all võttis tüdruksõbraga päikest leedukas Vilius Silkauskas, kelle kinnitusel on üritust kuid oodatud. Kulud on olnud üsna suured: kahe festivalipassi eest tuli välja käia 330 eurot, sinna juurde bussipiletid Vilniusest Pärnu ja tagasi 68 eurot. “Ostame süüa pigem toidupoest, et raha kokku hoida,” möönis noormees. “Hommikul kulus poes kümme eurot – selle koguse toiduga peaks täna hakkama saama.” 18aastastel oma teenitud rahast aga kahju ei ole.

Värviliste telkide vahelt jäi silma kirev seltskond lätlasi. Kui küsisime, kuidas neiudnoormehed Pärnu jõudsid, vastati kui ühest suust, et tuldi autoga ja oma raha eest. “Tulime kahe autoga, edasitagasi sõitmiseks kulub umbes 30 eurot,” selgitasid noored. Murul paistavad võõrast marki suupistedkarastusjoogid: kodumaine toodang võeti kaasa, et raha kokku hoida. “Toidule ja jookidele läheb alati kõige rohkem.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles