Mesiniku viimane lootus püsib kanarbikul

Krismar Rosin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa Mesinduse Seltsi juha-tuse esimees Andres Lilleste saab oma mesila põhjal öelda, et selle aasta meesaak tuleb  tagasihoidlik.
Pärnumaa Mesinduse Seltsi juha-tuse esimees Andres Lilleste saab oma mesila põhjal öelda, et selle aasta meesaak tuleb tagasihoidlik. Foto: Ardi Truija

Tänavune meesaak tuleb Pärnumaal kesine, ent mesinikud loodavad, et kanarbikumesi tõstab saagikust. Viimaste aastate napp noos on tõstnud mee hindagi. Olukorda selgitab MTÜ Pärnumaa Mesinduse Seltsi juhatuse esimees Andres Lilleste.

Milliseks jääb tänavune Pärnu ja Eesti meesaak?

Enda mesila põhjal saan öelda, et mee-aasta tuleb selgelt tagasihoidlik ja viimaste aastate väikseima kogusega. Seejuures ei ole mesilased asunud veel aktiivselt kärgi kaanetama. Seda kahel põhjusel. Esiteks tarbivad mesilased ise nestet jaheda ja vihmaga. Teiseks pole loodusest võtta küllaldaselt mett. Kaanetamine näitab, et mesi on valmis ja mesilasel pole muret enda toitmisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles