Noorpurjetajad jahtisid Rootsis MMi medaleid

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuni 20aastaste purjetajate Zoom8 klassi maailmameistrivõistlustel startis 113 sportlast.
Kuni 20aastaste purjetajate Zoom8 klassi maailmameistrivõistlustel startis 113 sportlast. Foto: Eesti Jahtklubide Liit

Rootsis Helsingborgis lõppenud noorte Zoom8-klassi maailmameistrivõistlustel pääsesid pjedestaalile Soome, Venemaa ja Eesti sportlased. Pärnu jahtklubi purjespordikooli kasvandikud lõpetasid regati teises kümnes.

66 poisi konkurentsis võitis kulla Jakob Haud Tallinnast, hõbeda teenis soomlane Lucas Karlemo ja pronksile tuli venelane Dmitry Golovkin. Maailmameistri klubikaaslane Hugo Vaino sai seitsmenda koha ja kevadel Euroopa meistriks tulnud pärnakas Hendrik Holtsmann pidi Rootsis leppima 14. tulemusega.

Tüdrukute laevastikus oli Liis Annus Tallinnast Eesti parimana üheksas ja regati noorim osaleja, 12aastane Pärnu piiga Angeliina Maria Isabel Õunap sai 16. koha.

Poodiumi kõrgeimale astmele purjetas soomlanna Lilian Tanhuanpää, teiseks tuli venelanna Arina Latynina ja kolmandaks võitja kaasmaalane Emma Grönblom. Õrnema soo medaleid jahtis 47 purjetajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles