Vaadake, mida küsivad turistid Pärnu külastuskeskusest!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu külastuskeskus.
Pärnu külastuskeskus. Foto: Gertrud Alatare

"Kust saab nädalavahetusel karke osta?", "Auto teeb imelikku häält ja ma ei julge edasi sõita, mis on autoabi number?", "Kust leiab matkapliidi gaasiballoone?" või "Kus saab riideid pesta?" on vaid väike osa küsimustest, millega turistid sel suvel Pärnu turismiinfokeskuse poole pöördunud.

Juulis külastas külastuskeskust 8365 turisti ehk mullu sama ajaga võrreldes 540 inimese võrra vähem. Enim oli külalisi Venemaalt, aga tavapäraselt moodustavad enamiku linnakülalistest soomlased, lätlased ja sakslased. Prantsusmaalt ja Rootsist oli külastajaid võrdselt 300 ringis. Hispaanlasi on võrreldes eelmise aastaga vähemaks jäänud, kuid nende arv püsib enam-vähem samal pulgal lätlastega: 500 ligi.

Infospetsialist Merilin Mäe sõnutsi satub aeg-ajalt sekka Eesti mõistes eksootilisi tulijaid, näiteks Liechtensteinist, Malaisiast ja Iraanist. Muidugi kipuvad kaugemad külalised Pärnus vähem aega veetma, kuna soovivad jõuda paljudesse sihtkohtadesse lühema aja jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles