Juhtkiri: Weekendist jäi kajama

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Lõppenud nädalavahetuse tantsumuusikafestivali muljed keevad üle. Nagu kombeks ei tee kära need, kes üritusest kasu lõikasid. Küsimusi ja nõudeid esitavad nood, kes loodetud elamust või tulu ei saanud.

Pärnu Postimees võib oma mätta otsast öelda, et Weekend andis kõvasti tööd. Annab veel mõneks ajaks. Teist nii ulatusliku mõjuga ja sedavõrd vastukäivaid arvamusi tekitavat üritust Pärnus ei ole.

Praegu ei ole, kuid võiks olla. Näiteks talvel. Kõik ju kurdavad, et talvel ei toimu suvepealinnas midagi ja restoranid-hotellid jäävad tühjaks. Niisama veenva turunduse ja tugevate esinejatega festival tooks ehk kõledal talvel korralikku turgutust. Muidugi tuleks korraldus seada nii, et pidu saaks peetud ilmast sõltumata. Viimase aja kogemus näitab, et ilmataadile ei saa loota suve- ega talveürituste korraldajad. Rannapidu võib väga vabalt saata nii vihm kui liivatorm ja jääskulptuurid sulada porimülkaks.

Teist nii ulatusliku mõjuga ja sedavõrd vastukäivaid arvamusi tekitavat üritust Pärnus ei ole.

Selles valguses tuleb au anda igale korraldajale, kes võtab riski hoolimata nii ebakindlast, kuid õnnestumisel otsustavast faktorist kui ilm. Olgu kavas Põhjamaade suurim tantsumuusikafestival või kodune kontsert taluõuel.

Üht tahaks meie kuurortlinnas ja selle ümbruses elule värvi andvate sündmuste autoritele siiski südamele panna: olge heatahtlikud naabrite vastu. Korraldus on ju pikaaegne töö ja käib suuremate festivalide puhul aasta ringi. Selle perioodi jooksul leiab kindlasti aega peokohaga külgnevate asutustega kontakti võtta, oma plaanidest rääkida ja kõikidele kasuliku lahenduseni jõuda.

Tagantjärele kraaklemine ja nõuete esitamine rõõmustab küll ajakirjanikke, sest ainest arvutiklahvidel klõbistada leiab küll ja veel. Linnaelanikele aga head muljet ei jää.

Pigem kinnitab selline järelkaja arvamust, et suurürituste ajaks tuleb kohalikel pakku minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles