Pärnu võõrustab kaht kõrgetasemelist rannavõrkpalliturniiri

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannavolle.
Rannavolle. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Järgmisel nädalavahetusel muutub Pärnu rannavõrkpalli pealinnaks, kui toimub nii noorte kontinentaalkarikasarja etapp kui Ida-Euroopa võrkpalliassotsiatsiooni (EEVZA) osavõistlus.

"Mul on hea meel, et saame Eesti võrkpallisõpradele suve lõpus pakkuda nii kõrgetasemelist rannavõrkpalli:  kaasa saab elada nii meie esipaarile kui tulevikulootustele," rääkis Eesti võrkpalli liidu rannavõrkpalli projektijuht ja võistluste peakorraldaja Märt Pajusalu.

Kodune rannavollehooaeg saab lõppakordi reede, 18. augusti pärastlõunal, kui algavad McDavid Cupi ehk EEVZA turniiri kvalifikatsioonimängud. Ennast on kirja pannud 30 meespaari, kellest turniirile pääsevad 28. Neist tosin teenivad kohe koha laupäevasel põhiturniiril, ülejäänud neli selguvad kvalifikatsioonimängude põhjal.

Kodupubliku ees läheb Pärnu rannas võistlustulle neli Eesti duot. Valitsevate Eesti meistrite Kusti Nõlvaku ja Mart Tiisaare kõrval mängivad Pärnu rannas Silver Maar - Siim Tammearu, Maksim Petrov - Aleksei Povjakel ja Rauno Tamme - Dmitri Korotkov. Kõik meie paarid pääsevad otse põhitabelisse ja alustavad võistlust laupäeval.

Laupäeval stardib paralleelselt EEVZA turniiriga noorte rannavõrkpalli kontinentaalkarikasari, kus osalevad riigid hakkavad võitlema tuleva aasta oktoobris Argentinas Buenos Aireses toimuvatele noorte olümpiamängudele pääsemise nimel. Neidude turniiril on kuus ja noormeeste omal viis koondist, kellest kaks paremat tagavad koha järgmisel suvel karikasarja Euroopa tsooni finaalturniirile, kus selguvad juba noorteolümpiale pääsejad.

Noormeeste turniiril esindavad Eestit pärnakas Märt Tammearu ja Rasmus Meius ja neidude seas Jade Šadeiko - Katariina Vengerfeldt. Meie noored hakkavad olümpiapääsmeid jahtima kõrvuti Armeenia, Leedu, Makedoonia, Portugali ja Prantsusmaa eakaaslastega.

Pühapäeval jätkub EEVZA turniir veerandfinaalmängudega ja samamoodi ootavad ees kontinentaalkarikasarja otsustavad matšid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles