Viljasaak hilineb, aga tuleb eelmise aasta omast parem

Krismar Rosin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Põldmaa istub Madlinimelisel kombainil ja vaatab põllu poole. “Laevadel on ju nimed – miks kombainil ei võiks olla?” küsib põllumees. Masinale pandi nimi tütre järgi.
Jaanus Põldmaa istub Madlinimelisel kombainil ja vaatab põllu poole. “Laevadel on ju nimed – miks kombainil ei võiks olla?” küsib põllumees. Masinale pandi nimi tütre järgi. Foto: Gertrud Alatare

Põllumees Jaanus Põldmaa käib mööda põldu, haarab kätte rukkipead ja märgib, et need pole veel küpsed. Trikitav ilmataat on koristusaega paar nädalat edasi lükanud. Taamal vaatavad võimsad rohelised kombainid igatsevalt põllu poole. Põldmaa heidab pilgu oma kaunitele valdustele ja naeratab. Isegi kui koristus hilineb, on oodata head viljasaaki.

OÜ Selja ja OÜ Piistaoja Katsetalu juhataja Ahti Kukk prognoosib üle keskmise saagikat aastat ja arvab, et eelmise aastaga võrreldes tuleb see parem. Katsetalus kasvatatakse karja tarbeks söödavilja. “Konkreetselt on vara veel rääkida, vili pole korjatud. Eelmisel pühapäeval võtsime 20 hektarit, eile (7. augustil, K. R.) 35 hektarit,” kommenteerib ta.

Piirkonna ühe suurema, tera- ja kaunvilja ning rapsi kasvatava põllumajandusettevõtte OÜ Põhara Agro juhataja Jaanus Põldmaa ootab samuti eelmisest aastast paremat voosi. “Viljal on olnud väga mõnus kasvada,” põhjendab ta. Tema sõnutsi on soojus ja niiskus viljakasvule kaasa aidanud. Koristama pole veel hakatud. Põldmaa suurim hirm on see, kui palju ligemale 900hektarisel maal koristusajal vihma sajab. “Seisad põllu ääres, närid küüsi ja ootad, millal peale saab.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles