Trikisõitjad jagavad Pärnus näpunäiteid

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igas linnas kohtub publiku ja ekstreemspordisõpradega andekas ja laiahaardeline KeerdTrepp Tuuri tiim.
Igas linnas kohtub publiku ja ekstreemspordisõpradega andekas ja laiahaardeline KeerdTrepp Tuuri tiim. Foto: Erakogu

Homme tutvustavad Eesti tuntud ekstreemsportlased KeerdTrepp Tuuri raames Pärnu rulapargis rula-, trikiratta- ja tõukerattasõitu.

Eestis esmakordne omataoline tuur sai alguse Narvast ja rändab veidi üle nädalaga Rakverre, Viimsisse, Valka, Tartu, Viljandisse ja Pärnu. Tuuri peatuspaikades on 13–17 kavas meistriklassid, võistlused ja näidisesinemised Osavõtt on tasuta.

Igas linnas kohtub publiku ja ekstreemspordisõpradega andekas ja laiahaardeline KeerdTrepp Tuuri tiim, kuhu kuuluvad neli nimekat Eesti tegijat: suurimatel kodumaistel võistlustel Simple Session ja Kuldrula silma paistnud rulataja Romario Siimer, maailmas kuulsust koguv Eesti edukaim tõukerattur ja tänavuse MMi pronksivõitja Roomet Säälik, Simple Sessionil edukas ja äsja Kuldrulal teise koha saavutanud BMX-rattur Talis Viirpalu ning tõukerattainstruktor-päevajuht Mikael Parman.

Tuur on mõeldud ekstreemspordialadest huvitatud algajatele ja nende vanematele, ent oodatud on kogenumadki harrastajad. Kohapeal saavad kõik huvilised korraldustiimiga tutvuda, nende oskusi imetleda ja saada kasulikke nippe oma trikipagasi täiendamiseks. Kohalikke sõitjaid ootavad ees lõbusad võistlused, kus tunnustatakse kõiki osalejaid ja premeeritakse eriti tublisid pingutajaid.

Õpikodades juhendatakse noori tehnilisegi poole pealt: kuidas oma sõiduriista hooldada, valida vahendeid ja treenida. Jagatakse veel teavet treeningupaikade kohta.

Tuuri eesmärk on tõsta noorte ja laste teadlikkust ekstreemspordialadest, andes neile innustust niisuguste hobidega tegelda.

Tuntud sõitjate kõrval toob tuur rulaparkidesse midagi püsivamatki: igasse paika jääb päevasest möllust mälestuseks ehitis, millel kõik alustavad ja juba kogenud trikitajad saavad oskusi lihvida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles