Peagi algab Pärnus kahe kergliiklustee ehitus

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsakalmistu juurde Riia maantee äärde ehitati kergliiklusteed juba mullu.
Metsakalmistu juurde Riia maantee äärde ehitati kergliiklusteed juba mullu. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Ettevõtluse arendamise sihtasutus (EAS) toetab Pärnu kesklinna ja Lottemaa ühendamist kergliiklusteega ja kergliiklustee ehitamist suvepealinna Haapsalu maanteele. 

Lottemaale viiva kergliiklustee Pärnu rajatav osa on üheksa kilomeetri pikkune lõik. See kulgeb Kesklinna sillast linnatänavaid pidi Pärnu ja Tahkuranna valla piirile Via Baltica ääres. Sealt edasi plaanib Tahkuranna vald ehitada kergliiklustee Lottemaani.

Tahkuranna vallal on praegu käsil ettevalmistustööd, plaani kohaselt peaks nende tee saama valmis 2019. aastal. Suvepealinnas valmib tee 2018. aasta sügisel.

Eri lõikudel on kavas isesugused tööd: rekonstrueeritakse olemasolevat kergliiklusteed, ehitatakse ohutud peale- ja mahasõidud, markeeritakse ja ehitatakse osaliselt välja uus tee koos valgustusega.

Projekti hind on 1 443 642 eurot. Sellest 1 168 944 eurot maksab linn toetuse abiga ja 274 698 eurot linnaeelarvest.

Haapsalu maanteel rekonstrueeritakse kergliiklusteed Siimu sillast kuni Audru valla piirini. Peale selle paigaldatakse valgustus. Poolteisekilomeetrine tee peaks valmima selle aasta lõpuks.

Selle projekti hind on 366 646 eurot, millest 264 913 eurot maksab linn toetuse abiga ja 101 733 eurot linnaeelarvest.

Rae pressiesindaja teatel on ehitustöödeks vajalikud riigihanked tehtud ja lepingud sõlmitud. Teede ehituseks on linn sõlminud lepingu AS TREF Nordiga, omanikujärelevalvet teeb OÜ Toomtsentrum. Tööd algavad lähiajal.

Rae teatel viiakse projektidega ellu "Pärnu linna arengukavas aastani 2025" seatud eesmärk, mille kohaselt on Pärnu kaetud kergliiklusteede võrgustikuga, mis liidetud ühtseks tervikuks maakonda viivate kergliiklusteedega.

Projekte toetab Euroopa regionaalarengu fond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles